Koristimo puni potencijal vaših podataka o proizvodima

Podaci o proizvodima naših poslovnih partnera temelj su mnogih poslovnih procesa u Kauflandu. Pomažu nam npr. odabrati prave proizvode, osiguravaju nesmetan proces plaćanja u odjelu računovodstva, pojednostavljuju logističke procese i nude prednosti u marketingu. Optimizacijom načina razmjene podataka o proizvodima želimo u suradnji s vama kao poslovnim partnerima naše upravljanje matičnim podacima o proizvodima učiniti još jednostavnijim, a time za vas i učinkovitijim.

Registracija i prijava

Koristimo usluge Markanta

Kao veliki trgovački lanac imamo vrlo širok asortiman. Za nas je još važnije osigurati da vi, kao naš poslovni partner, možete nesmetano upravljati podacima o proizvodima. Kako bismo bili sigurni da ste u najboljim rukama koristimo se stručnošću tvrtke Markant. Markant upravlja platformom za digitalnu razmjenu podataka o proizvodima koja povezuje dobavljače i trgovce. Zajedno pokrećemo digitalizaciju što će donijeti obostranu korist.

Ostali pružatelji usluga: 

Koristite već pružatelja usluga za digitalno objavljivanje svojih podataka ili se želite registrirati kod drugog pružatelja? Nema problema.  Te pružatelje usluga razmjene podataka također možete (nastaviti) koristiti. Markant će preuzeti te podatke i centralizirano ih dostaviti Kauflandu.

Imate li pitanja o točnom postupku? Naš tim za podršku rado će vas savjetovati.


Naš cilj

Zajedno još bolje i učinkovitije

Modernizacija se ne zaustavlja samo na upravljanju podacima o proizvodima. Neophodna je za razmjenu podataka s našim poslovnim partnerima na učinkovit način. Kako bismo to postigli zajedno s vama, postavili smo ciljeve koji su jednostavni koliko i učinkoviti. Digitalizacija razmjene podataka o proizvodima je pri tome iznimno važna.

A business partner works with digital product data management

Digitalizacija i standardizacija

Digitalizacija procesa znači da više nećemo bilježiti podatke o proizvodu u zamorne excel dokumente, već ćemo standardizirati proces u svim zemljama. Postojat će samo jedan kanal koji će svi naši poslovni partneri moći koristiti za razmjenu podataka na internacionalnoj razini.

Podaci o proizvodu više se neće morati kao do sada slati personaliziranom e-poštom.  Radi se o optimizaciji procesa koja za sve uključene ima samo prednosti.

People walk quickly through an office

Brzina

Digitalizacija procesa uvijek znači: brži procesi. Prikupljanjem podataka o proizvodu na jednostavan i standardiziran način, možemo brže dovesti proizvode naših poslovnih partnera u naše poslovnice, a potrebne informacije o proizvodima  dobivamo točno na vrijeme.

Povećana brzina posebno se isplati pri većim količinama podataka.

Digital product data is checked on the basis of a checklist

Kvaliteta podataka

Standardne provjere koje su važne za daljnju obradu podataka provode se već prilikom unosa podataka o proizvodu u sustav. Postojanje standardiziranih opcija za korištenje podataka također smanjuje pogreške, što zauzvrat sprječava da se greške moraju ručno korigirati čime se smanjuju troškovi.

Budući da su podaci o proizvodu transparentni, uvijek su potpuni i ažurni. Uvijek postoje povijesni podaci o tome tko je što i kada ažurirao ili promijenio.

Laptop screen on which the offers from Kaufland can be seen

Marketing

Novi sustav pozitivno utječe i na marketing i reklamu. Budući da koristimo podatke o proizvodima na svim našim digitalnim kanalima, proizvodi također imaju veći doseg i mogu se pronaći puno lakše i brže na internetu.

Visoka kvaliteta podataka o proizvodima osigurava bolju prezentaciju i promociju u našem katalogu,  na Kaufland aplikaciji i na našoj web stranici.


Prednosti

Vaše prednosti kao poslovnog partnera

Nismo jedini koji imamo korist od digitalnog upravljanja podacima o proizvodu: Vi kao naš poslovni partner također imate znatnu korist od toga. Ovdje ćete saznati sve o vašim prednostima i zašto ima smisla zajedno sa nama uložiti trud u poboljšanje upravljanja podacima o proizvodima.

Jednostavnost

A business partner sits in front of a laptop and enters product data

Umjesto mukotrpnog unosa podataka o proizvodu u excel dokument sa podacima o proizvodu, sada to možete jednostavno učiniti pomoću standardiziranog web predloška.

Jasan prikaz svih podataka bitnih za Kaufland te korisna objašnjenja olakšavaju unos podataka. Odmah se dobiva poruka u slučaju nepotpunih ili netočnih unosa te se oni  mogu brzo i jednostavno ispraviti.

Središnja platforma

Three people sitting in front of a laptop

Što je proces jasniji, to je upravljanje podacima o proizvodu lakše. Iz tog razloga koristimo samo središnju platformu na kojoj se mogu spremiti sve informacije poput matičnih podataka proizvoda, slika proizvoda i popratnih dokumenata. Na taj način neće se razlikovati vaši podaci od podataka Kauflanda.

Štoviše, uvijek ćete znati koji asortiman i koje podatke o proizvodima ste razmijenili s  nama te jeste li ih već ažurirali.

Optimizacija procesa

Two people sit in front of a laptop and look at the new process flow

Središnja platforma omogućuje vam direktnu i transparentnu razmjenu podataka o proizvodima sa Kauflandom za što više nećete morati koristiti razne komunikacijske kanale poput telefona ili e-pošte.

Sustav će prije pohranjivanja i prijenosa provjeriti jesu li vaši podaci u skladu s Kauflandovim smjernicama kako se ništa ne bi moralo naknadno prilagođavati ili ispravljati.

Provjera kvalitete

Three people check the product data

Uz podršku Markanta jamčimo da će vaši podaci o proizvodima imati najveću kvalitetu. Sukladno dogovorenim smjernicama provjerava se potpunost i ažurnost i matičnih i slikovnih podataka kao i relevantnih dokumenata.

Kod slikovnih podataka osiguravamo da slike ispunjavaju sve zahtjeve kako bi se u izvrsnoj rezoluciji mogle koristiti u reklamne svrhe.

Kao tvrtka s velikim portfeljem proizvoda, imamo dugogodišnje opsežno iskustvo s digitalnom razmjenom podataka. Provjerena kvaliteta podataka i mogućnost korištenja standarda kojim se središnje upravlja i koji ne zahtijeva ponavljanje unosa podataka, najveće su prednosti ovog sustava. R. Bartnik, Voditelj podataka o proizvodima DACH, Procter & Gamble
Procter and Gamble Logo

Preduvjeti

Asortiman i zemlje

Naš cilj je digitalno pružanje svih podataka o proizvodu za sve robne grupe  i zemlje. Neumorno radimo na razvoju jedinstvenog međunarodnog rješenja kako bismo proveli ovu promjenu sustava.

I vi nam možete pomoći. Provjerite ispunjavaju li vaši proizvodi kriterije za digitalno pružanje podataka o proizvodu.

Jednostavna provjera u pet koraka:

1

Ciljano tržište:

Vaš proizvod odnosi se na ciljno tržište Hrvatske.

2

Asortiman:

Vaš proizvod se odnosi na Food asortiman

3

GTIN:

Vaš proizvod ima jedinstveni GTIN

4

Brend:

Vaš proizvod je brend proizvod (nije Kauflandova privatna marka)

5

Odrađeno!

Ako vaš proizvod ispunjava sve kriterije, nastavite ovdje

6

Iznimke

Proizvod ne ispunjava jedan od gore navedenih kriterija? U tom slučaju jednostavno upotrijebite obrazac Matični podaci proizvoda ovdje.


Obrazac Matični podaci proizvoda

Obrazac Matični podaci proizvoda za iznimke

Ako je neki od vaših proizvoda namijenjen za neko drugo ciljano tržište, nije Food asortiman, nema vlastiti GTIN ili nije brend proizvod, upotrijebite sljedeći obrazac Matični podaci proizvoda. Napominjemo da  se obrazac Matični podaci proizvoda koristi samo u tim iznimnim slučajevima.

Evo kako to funkcionira:

Jednostavno preuzmite obrazac Matični podaci proizvoda, ispunite ga i proslijedite svojoj kontakt osobi  u Nabavi.

Obrazac Matični podaci proizvoda Food

Artikelpass-Food-Marke-INT.zip (7.9 MB)

Kontakt

Mi smo tu za vas – vaši stručnjaci za podatke 

Trebate osobni savjet? Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju u slučaju da imate pitanja na temu razmjena podataka o proizvodima. Možete nas lako kontaktirati putem telefona ili e-pošte.

Možete nas kontaktirati tijekom radnog vremena. Ne odnosi se na državne praznike u Republici Austriji.

Ponedjeljak – Srijeda: 8.00–17.00
Četvrtak: 8.00–16.30
Petak: 8.00–13.00

Kontakt podaci